Social advertising voor jouw bedrijf

Social advertising, online adverteren via social media kanalen. De meest populaire social media kanalen zijn Facebook, Instagram en YouTube. Maar sinds enige tijd zijn TikTok, LinkedIn en WhatsApp ook enorm grote spelers geworden. Social advertising wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven en merken. In deze blog geven wij jou enkele tips en tricks die kunnen zorgen voor een geslaagde social media campagne.

Indrukwekkende content

Social media zorgt voor een groot bereik op korte termijn. Zorg ervoor dat je posts opvallend en apart zijn. Dit kan je doen door sterke visuals te gebruiken of doormiddel van een doordachte storytelling. Deze genereren over het algemeen meer aandacht dan de doorsnee social media posts. Ook TikTok kan een heel interessant kanaal zijn als je doelgroep hierop aanwezig is. Momenteel zijn er weinig bedrijven die hier gebruik van maken. Het geeft jou daarom de mogelijkheid om op te vallen op dit platform en nieuwe (potentiële) klanten aan te werven.

Wanneer je enkel organisch jouw content deelt ga je slechts een beperkt aantal mensen bereiken die jouw pagina volgen. Jouw post kan uiteraard wel gedeeld worden om bij nieuwe mensen terecht te komen maar we raden je aan om ook na te denken over advertenties. Op die manier heb je meer bereik dan op een organische meer en kan je sneller jouw doel bereiken. 

Vertrouwen is the key

Adverteer op meerdere social media kanalen op een frequente manier. Pagina’s die al maanden geen post hebben geplaatst komen minder betrouwbaar over dan pagina’s vol activiteit en interactie met anderen. Like, reageer en deel. Dit zorgt voor vertrouwen tussen jouw bedrijf en de (potentiële) klanten.

Een gezonde portie persoonlijkheid

Mensen maken gebruik van social media voor entertainment, informatie maar ook inhoud die hen interesseert en voor hen relevant is op dat moment. Zoek daarom een gezonde balans tussen deze factoren. Maak het persoonlijk en breng content op je eigen manier.

Waar wacht je nog op?

Social advertising biedt heel wat mogelijkheden voor jouw bedrijf of merk. Met een goede brand awareness, opvallende posts, vertrouwen en een sterke persoonlijkheid kan je heel wat bereiken. Good luck! 🍀

Heb je graag hulp bij het opstarten en onderhouden van je social media kanalen en campagnes? Bright Square helpt jou graag!

Scroll naar boven