Marketing agency Brasschaat, online marketing bureau Brasschaat

Ontdek de kracht van WhatsApp Business

WhatsApp is een social media kanaal dat ongelofelijk veel mensen gebruiken om met elkaar te communiceren. Het geeft je de mogelijkheid om chats, spraakberichten, video’s, foto’s en documenten met elkaar te delen. Maar, wat is nu WhatsApp Business?

 

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is een aparte applicatie voor zakelijke gebruikers. De applicatie staat los van de gewone WhatsApp. Het heeft een apart bedrijfsnummer (het nummer van jouw kantoor is ideaal) en het zorgt voor zowel een snelle klantenservice als support. Op die manier kan je als bedrijf efficiënt communiceren met (potentiële) klanten.

 

Waarom WhatsApp Business?

Er zijn meerdere redenen waarom je als bedrijf gebruik zou moeten maken van WhatsApp Business. Je biedt een snelle service aan voor je klanten, je maakt communicatie eenvoudiger, zo goed als je hele doelgroep is aanwezig op WhatsApp en je hebt een wereldwijd bereik. Wat wil je nog meer?

 

Voordelen WhatsApp Business

  • Koppel het algemeen bedrijfsnummer aan je WhatsApp Business-account. Zo houd je privé en werk gescheiden. Het beheer van dit account is gekoppeld aan één telefoon en kan verbonden worden met vier desktop pc’s.
  • Zorg voor een uitgebreid bedrijfsprofiel. Zie dat je bedrijfsnaam, logo, website, e-mailadres, fysiek adres, openingsuren, bedrijfscategorie, omschrijving en catalogus van je producten allemaal zijn terug te vinden op je profiel.
  • Stel een automatisch antwoord in. Begroet mensen die jou voor het eerst een bericht sturen. Bijvoorbeeld: “Bedankt voor jouw bericht, we behandelen het zo snel mogelijk!”
  • Stel een afwezigheidsbericht in indien je afwezig bent. Dit gebruik je buiten je openingsuren of wanneer je op vakantie bent. Bijvoorbeeld: “Bedankt voor jouw bericht. Momenteel is ons kantoor gesloten. We beantwoorden jouw bericht vanaf x uur of voor dringende zaken kan je bellen naar 04… Tot binnenkort!”

 

Hoe installeer ik WhatsApp Business?

Het downloaden van deze applicatie gaat zeer vlot. Wij geven dit jou in een kort maar gestructureerd overzicht:

  1. Download ‘WhatsApp Business’
  2. Koppel jouw (vaste) telefoonnummer
  3. Stel je bedrijfsinformatie correct in
  4. Breng (potentiële) klanten op de hoogte dat je WhatsApp gebruikt (website, social media, nieuwsbrief, etc.)

Zie zo, WhatsApp Business is geïnstalleerd!

Ben je benieuwd naar meer? Bekijk dan meteen onze nieuwe WhatsApp Business opleiding.  

Scroll naar boven