Posted on /by Bright Square/in logo & huisstijl

Wat vinden wij van de design trends van 2016?

Less is more. Een trend die niet meer weg te denken is en al helemaal niet in 2016. Eenvoudig, trendy en elegant.

Verschillende logo’s worden door de jaren steeds meer gestileerd.
Minimalisme, flat design, witruimtes, subtiele kleurovergangen, kleine bewegingen en lichte lijnen zijn de nieuwe richtlijnen voor een logo.

Read more

Posted on /by Bright Square/in logo & huisstijl

Is Lobster de nieuwe Comic sans?

Lobster is een prachtig lettertype met mooie details en een sterke persoonlijkheid. Maar het is ook vooral een gratis lettertype. Het lettertype is ontworpen door Pablo Impallari in 2010 en werd geïntruceerd in de Google Font Bibliotheek. Sinds dan werd het lettertype al meer dan 15 miljoen keer gedownload! Met als gevolg dat het lettertype op TE veel websites, verpakkingen, logo’s etc. wordt gebruikt.

Read more

Posted on /by Bright Square/in online marketing, webdesign

Online nieuwe klanten bereiken = makelijker, beter en goedkoper!

Vele bedrijven adverteren in magazines, kranten of andere offline media. Nochtans is dit soort van marketing meestal extreem duur en het ergste van al, soms bereikt het gewoon uw doelpubliek niet.

Echter wanneer uw website goed gevonden kan worden hoeft u niet voor dit soort van marketing te betalen. Iedereen die zoekt naar uw aangeboden service zal u op de eerste pagina van Google zien verschijnen.

Helaas heeft elke persoon een eigen manier om een service op te zoeken. Zo zoekt de ene persoon naar een “netwerk specialist”, de andere naar een “IT specialist” maar zijn er ook die meer specifieker gaan zoeken en bijvoorbeeld “Sysco integratie” in typen. Je kan dus maar voor een beperkt gedeelte je website op een natuurlijke manier goed laten scoren. Daarom bestaat er ook SEA (search engine advertisement)

Read more

Posted on /by Bright Square/in online marketing, webdesign

Google gaat onbeveiligde websites straffen

Google wil dat alles online veilig verloopt. Echter door de vervuiling van het internet is dat laatste tijd helemaal niet meer het geval. Daarom wil Google websites dan ook belonen die gebruik maken van het HTTPS protocol. Momenteel kregen zij dan ook al 1% invloed op de ranking in Google maar nu gaat deze invloed nog groter worden. Ook zullen alle websites die het HTTPS protocol niet gebruiken in de zoekresultaten worden gemarkeerd als “ONVEILIG”.

Read more

Posted on /by Bright Square/in online marketing

Invloed op social media

De verkoop is vandaag niet meer wat het vroeger was.

Vroeger stond iedereen aan te schuiven op beurzen, maar deze zijn laatste jaren sterk aan het afbouwen aangezien de kost niet meer opweegt tegenover de inkomsten.Daarom hebben sommige bedrijven de weg al gevonden naar social media en dit met succes! Er zijn er dan weer andere die grandioos falen omdat ze denken dat ze meteen veel gaan verkopen. De oorzaak is meestal niet ver te zoeken, aangezien je social media op lang termijn moet zien.

Read more

Posted on /by Bright Square/in fotografie & video, online marketing, webdesign

Waarom Online Video een must-have is voor uw Mobiele Marketing Strategie!

Wanneer consumenten vandaag iets nodig hebben, grijpen zij impulsief naar hun gsm’s. Zij willen het juiste antwoord, onmiddellijk. Het goede nieuws is dat merken een plaats hebben in deze mobiele wereld. Mobiele kijkers zijn sneller geneigd om video te bekijken, te delen, en persoonlijk verbonden te zijn met reclame. Zij zoeken Branded content om hen te helpen snel beslissingen te nemen. Merken winnen tijdens deze momenten door te voldoen aan de noden van de consument, waar verwachtingen naar relevantie en keuze essentieel zijn.

Read more

Posted on /by Bright Square/in online marketing, webapplicaties, webdesign

Een webshop bouwen : PayPal vs Ogone (Ingenico)

Wanneer u een nieuwe e-commerce site wil opzetten, is de eerste stap om mensen die geïnteresseerd zijn in uw producten en/of diensten te bereiken. Daarvoor kan uw communicatie bureau al zeker in helpen.

De tweede stap (zodra uw bezoekers naar uw webshop hebt getrokken) is om hen te overtuigen om te kopen… dit is niet zo moeilijk, toch al zeker niet moeilijker als de eerste stap. Hiervoor zullen we al de verwachtingen en angsten van uw bezoekers en uitdagingen studeren en de juiste oplossingen van betaling aanbieden.

Read more

Posted on /by Bright Square/in online marketing, webdesign

Opgelet: SHA1 SSL-certificaten binnenkort negatief beoordeeld in Chrome

Werkt u nog met een verouderd SHA1 SSL-certificaat voor de beveiligde verbinding met uw website? Let dan op, want Google heeft binnenkort een onaangename verrassing voor uw bezoekers!

Computers bevatten steeds meer rekenkracht. De gewone computer die de gemiddelde burger thuis heeft staan is ontelbare keren krachtiger dan de grote computerkamers die in de jaren zeventig en tachtig bij grote bedrijven stonden. Maar dit heeft wel zijn gevolgen. Waar een versleutelprogramma dat in 1993 bedacht werd, SHA1 (kort voor secure hash algorithm), toen enkel door geavanceerde computers gekraakt kon worden, zijn hedendaagse computers wel degelijk in staat om, indien zij een beetje aangepord worden, deze versleuteling te doorbreken.

Read more

Posted on /by Bright Square/in online marketing, webdesign

Vanaf 21 april gaat Google mobiel onvriendelijke websites straffen!

Websites die niet voor mobiel gebruik zijn geoptimaliseerd, gaan vanaf 21 april een sterke daling in het aantal bezoekers afkomstig uit de mobiele zoekresultaten zien. Google heeft onlangs namelijk officieel aangekondigd dat het de ‘mobiel vriendelijkheid’ van websites gaat meenemen als ranking factor. Voor websites die niet zijn geoptimaliseerd voor gebruik op mobiel – dat wil zeggen websites die niet responsive of mobiel zijn – zal het aanzienlijk moeilijker worden om gevonden te worden in Google’s mobiele zoekresultaten. Heb je geen mobiele of responsive website, dan is het hoog tijd om actie te ondernemen.