blogpost domein, bright square

Meerdere domeinnamen aankopen voor uw website of niet?

MEERDERE DOMEINNAMEN AANKOPEN VOOR UW WEBSITE OF NIET?

Vele ondernemers denken dat het een goede zaak is om meerdere domeinen aan te kopen. Om uw zoekresultaten te verbeteren koopt u verschillende domeinnamen en u linkt bijvoorbeeld via een alias aan uw huidige domeinnaam. Dan is de domeinnaam gelijkwaardig aan de hoofdsite en hop, uw zoekresultaten verbeteren. Dit is helaas niet het geval. Meerdere domeinen aankopen is zinloos.

GOOGLE STRAFT DUPLICATE WEBSITES AF

Laten we het even concreet maken: u hebt een drukkerij en u hebt het domein drukwerk.com. Daar hebt u uw website en vinden prospecten en klanten u. Stel dat u ook drukkwerk.be, drukken.be en drukkerij.be en eventueel ook .eu, .nl of andere domeinextensies aankoopt en linkt aan uw bestaand domein en website, verbetert dat uw zoekresultaten? Neen, er is geen garantie dat u betere zoekresultaten behaalt met de aankoop en het gebruik van de andere domeinen in combinatie met uw huidig domein. Integendeel, aparte domeinnamen worden door Google als aparte sites gezien. Google straft dan ook het bezitten van meerdere domeinnamen met duplicate content af. Eventueel kan je het SEO-werk opnieuw doen, maar dan is het veel beter de SEO en de content van het bestaande domein te optimaliseren, wat Google ongetwijfeld beloont. Dit is toch het belangrijkste argument tegen de aankoop van meerdere domeinnamen. Er bestaan trouwens heel wat andere technieken om zonder de aankoop van domeinnamen succesvol te zijn met SEO. Maar dat leest u in onze andere artikels.

DE GROTE JONGENS STAPPEN AF VAN MEERDERE DOMEINNAMEN

Heel recent heeft Google een update aangekondigd met betrekking tot meerdere domeinnamen en het gebruik ervan. De internetgigant kiest duidelijk partij voor één domein en meerdere domeinen met sites met duplicate content worden afgestraft. Deze update had tot gevolg dat grote jongens zoals CoolBlue afstapten van de meerdere domeinnamen en terugkeerden naar de situatie van één domein met een website die SEO-gewijs goed beheerd wordt. Een duidelijke trend. Men zou ook kunnen argumenteren u de domeinen best aankoopt niet omwille van de zoekresultaten, wel om uw concurrentie te verhinderen deze te hebben. Deze beslissing laten we aan u over, echter zijn er veel verschillende domeinnamen beschikbaar. Beter is het om uw domein en uw website uit te bouwen volgens de regels van de SEO-kunst. Dat is een goede strategie en die wordt beloond. Wel kan het interessant zijn om een domeinnaam te kopen met veel voorkomende typfouten of een domeinnaam te hebben voor een bijzondere campagne. Bijvoorbeeld het bedrijf met domeinnaam www.hoogtewerkenstefjanssens.be kan kiezen voor www.ikkomvandegrond.be voor een speciale beeld-campagne. Dat is een strategisch interessante keuze die het bedrijf zeker ten goede komt. En de domeinnaam is nog grappig ook.

U leest het, meerdere domeinen aankopen is absoluut not done. Neem contact op, wij helpen u graag verder met al uw vragen over de aankoop van meerdere domeinnamen. Vraag een professional om advies, dat werkt. Tot binnenkort!

Scroll naar boven