HTTP of HTTPS? TO BE or NOT TO BE!

HTTP OF HTTPS? TO BE OR NOT TO BE!

U hebt geen https voor uw website? Vanaf juli 2018 krijgt elke bezoeker een waarschuwing. Als uw website geen https-verbinding aanbiedt, dan zal Google Chrome de bezoekers van uw website informeren en waarschuwen. Voor ondernemers met een merk en een website is het dan ook 5 voor 12:  pas https toe en zorg ervoor dat je prospecten of klanten die uw website bezoeken niet afgeschrikt worden door een waarschuwing. In dit artikel gaan we dieper in op het hoe en wat van https. Ontdek hoe u helemaal mee bent met Google, de marktleider in online zoeken.

GOOGLE STRAFT WEBSITE ZONDER HTTPS AF

Waarover hebben we het nu? Https? Dat is een beveiligde SSL-verbinding, die u herkent u aan de url, https//domein.be. Zonder deze beveiligde verbinding is alle communicatie tussen website en bezoeker gemakkelijk te lezen door derde partijen. Laten we het even concreet maken: wachtwoorden of andere vertrouwelijke informatie kunnen eenvoudig achterhaald worden, dat is perfect mogelijk. Om dit te vermijden kiest u voor een beveiligde SSL-verbinding, waar niemand de informatie kan capteren of verkrijgen. Zo eenvoudig is dat.

TIJD VOOR ACTIE

Hoe doet u dat dan, een SSL-certificaat voor uw website? Wel, u kunt dit aanvragen bij een erkende SSL-uitgever. Probleem hierbij is dat uitgevers en prijzen variëren. Het is niet eenvoudig om de juiste uitgever voor uw bedrijf te vinden. GeoTrust, Comodo of AlphaSSL? Een aantal principes zijn hierbij belangrijk:

– Veiligheid: hoe sterk is het algoritme?
– Functionaliteiten: opname bedrijfsgegevens, subdomeinen?
– Garantie: hoe sterk is het certificaat? Hoe hoog mag de onkostenvergoeding zijn?

U leest het, https of SSL-verbinding is absoluut een aanrader, maar geen eenvoudige zaak om te regelen. Neem contact op, wij helpen u graag verder met al uw vragen over veilig surfen voor u en uw prospect of klant. Vraag een professional om advies, dat werkt. Tot binnenkort!

Scroll naar boven