Opleiding Social media

Hoe start ik met het promoten van mijn bedrijf op social media?

Social media is een breed begrip. Je hebt ontzettend veel verschillende platformen met ieder een eigen doel en doelgroep. Het is dus zeker geen evidentie om hier zomaar mee te starten. Aan de hand van deze blog geven wij je enkele nuttige tips en tricks die jou hierbij kunnen helpen. Zit je achteraf met vragen of heb je graag professionele hulp? Contacteer Bright Square!

 

DO’S

Start met een doel en visie. Stel jezelf de volgende vragen. Dit schept veel duidelijkheid. Het brengt je een stap dichter naar het succesvol communiceren op social media.

  • Wie is mijn doelgroep?
  • Welke social media gebruikt mijn doelgroep?
  • Wat zijn de interesses van mijn doelgroep?
  • Welke social media ga ik gebruiken voor mijn bedrijf?
  • Hoe vaak per week/maand ga ik een bericht posten?
  • Wat zijn mijn doelen die ik wil bereiken door gebruik te maken van social media voor mijn bedrijf?

Daarnaast is het ook heel interessant om in te spelen op top topicals of inhaakmomenten. Denk hierbij aan een nieuw product, een actie, het mooie weer, feestdagen, etc. Op deze manier laat je interesse zien aan de buitenwereld en speel je in op de actualiteit.

Verder is het gebruik van beelden ook ontzettend belangrijk. Mensen gebruiken social media voornamelijk om te ontspannen. We vinden het leuk om naar foto’s en video’s te kijken. Zorg er dus voor dat deze aantrekkelijk en professioneel zijn.

 

DON’TS

Vermijd lange teksten. Als je een verhaal wil vertellen, maak dan gebruik van een blog of webpagina op je website. Social media is niet de plaats om lange teksten te delen. Zorg voor een kort maar krachtig bericht dat de lezer interesseert. Op social media kan je wel verwijzen naar je blog of webpagina. Geïnteresseerden zullen dit zeker raadplegen.

Kopieer bovendien geen content van anderen en al zeker niet van je concurrent. Wees creatief en creëer content die anderen niet hebben.

Tijd voor actie! Nog meer tips nodig? Volg onze social media opleiding.

Scroll naar boven