HASHTAGS OP INSTAGRAM, WELKE GEBRUIK IK HET BEST?

Door in de beschrijving of in de reacties van jouw Instagram-post hashtags te gebruiken, zijn jouw posts zichtbaar onder deze woorden. Eerst is je post terug te vinden onder ‘recent’ en vervolgens onder ‘populair’ moest je post veel likes, reacties en weergaven behalen op korte termijn.

Per post kan je maar liefst 30 verschillende hashtags gebruiken. Hashtags kan je vergelijken met zoekwoorden dus denk goed na welke je al dan niet gebruikt. Het is belangrijk dat deze hashtags relevant zijn voor jouw post.

Waarom zou ik gebruik maken van hashtags?

Het gebruik van relevante hashtags zorgt er voor dat je post zowel zichtbaar als vindbaar is. Het kan zorgen voor meer likes, meer volgers, meer zichtbaarheid en ten slotte meer sales. Met goede relevante hashtags bereik je dan ook veel meer mensen tegenover wanneer je geen gebruik maakt van (relevante) hashtags.

Welke hashtags gebruik ik het best?

Wel, dit hangt uiteraard af van je bedrijf.  Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen tussen de posts van je concurrenten. Zo kan je zien of er interessante hashtags bijzitten die ook relevant zijn voor jouw bedrijf.  Bijvoorbeeld: is je bedrijf actief in een afslankdienst dan gebruik je hashtags zoals #afslanken #healthylifestyle,.. Heb je bijvoorbeeld een fysieke locatie, dan gebruik je best ook bijvoorbeeld #brasschaat. Vergeet verder ook niet de hashtag van je eigen bedrijfsnaam. Dit stimuleert ook anderen om deze te gebruiken of erop te zoeken.

Kies ook niet voor de meest populaire hashtags van het moment. Zoals eerder gezegd kan je post onder ‘populair’ komen te staan maar hoe gekender de hashtag, hoe moeilijker dit zal worden.

Als laatste is het ook heel belangrijk om rekening te houden met je doelgroep. Is je doelgroep 100% Vlaams? Maak dan minder gebruik van Engelse hashtags.

Hoeveel hashtags gebruik ik best?

In een ideaal scenario gebruik je er best minstens 8. Je kan enkele vaste hashtags blijven gebruiken doorheen al je posts maar je hebt er ook die afhankelijk zijn van de inhoud van je post. Om een merkbaar verschil te maken, raden we aan om 11 hashtags te gebruiken.

Social media experten binnen Bright Square

Uiteraard heeft Bright Square verschillende social media experten in huis die jou graag willen ondersteunen. Zit je even vast? Vind je geen geschikte hashtags? Contacteer ons en wij bekijken het graag samen met jou.

Scroll naar top