Marketing agency Brasschaat, online marketing bureau Brasschaat

5 SEO COPYWRITING TIPS DIE LEIDEN TOT SUCCES

SEO copywriting is het uitwerken van teksten die online verschijnen. Denk hierbij aan blogs, webteksten, landingspagina’s, nieuwsbrieven enzovoort. SEO copywriting heeft als doel om meer verkopen te genereren en zo hoog mogelijk komen te staan met je website in de zoekmachine van Google.

5 SEO copywriting tips

  1. De informatie die je deelt met je lezers moeten iets van waarde te bieden hebben. Schrijf content die informeert, inspireert, entertaint of iets aanleert. Zo trek je (potentiële) klanten aan die geneigd zijn om jouw content te delen met anderen. Doordat jouw content gedeeld wordt, zal jouw bereik, vindbaarheid en zichtbaarheid alsmaar groter worden.
  2. Zorg voor een aantrekkelijke titel. De titel beslist of de lezer al dan niet verder leest. Een slechte titel = verloren SEO copywriting.
  3. De inhoud van je tekst is belangrijk maar hecht ook voldoende aandacht aan de lay-out. Maak gebruik van een titel, tussentitels, witruimte, alinea’s, lijstjes en visuals. Dit zorgt ervoor dat de lezers je tekst duidelijk kunnen lezen. De lay-out trekt lezers aan.
  4. Bespreek één onderwerp per tekst. Dit schept duidelijkheid voor zowel jezelf als je lezers. Je tekst gaat op deze manier beter bij blijven in het geheugen van de lezers.
  5. Verwijs onderaan je tekst naar andere interne artikelen. Lezers komen zo bij andere gerelateerde topics, problemen en concepten die jij of een collega heeft uitgeschreven.

Voordelen SEO copywriting

  • Door het schrijven van kwalitatieve teksten genereer je meer organisch verkeer naar je website. Ook conversieratio’s gaan de hoogte in.
  • Je genegeerd meer naamsbekendheid en je vergroot je online marktaandeel.
  • Je krijgt meer gerichte leads.

Zit je na het lezen van deze blog met vragen of heb je graag professionele hulp? Contacteer Bright Square, wij staan altijd voor jou klaar!

Scroll naar boven