Bright LinkedIn Advanced: Social Selling​

WAT IS HET BELANG VAN ONLINE NETWERKEN OP LINKEDIN?

Online netwerken brengt heel wat voordelen met zich mee. Je legt contacten met andere ondernemingen, je behoudt de relatie met je huidige klanten en het geeft je de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te werven. In deze blog geven wij jou het belang van online netwerken op LinkedIn weer.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een online platform dat heel wat zaken aanbiedt. Je kan het zien als een online CV waar je jezelf kenbaar maakt en netwerkt met professionals. Je hebt de mogelijkheid om connecties te maken met anderen, (privé) conversaties te voeren met professionals maar ook om je professionele verwezenlijkingen te delen met de buitenwereld. Verder zijn er heel wat bedrijven die jobs aanbieden via dit platform.

Hoe start ik met online netwerken op LinkedIn?

Wanneer je wil starten met LinkedIn moet je eerst een profiel aanmaken. Je hebt de mogelijkheid om het platform gratis te gebruiken of te kiezen voor een premium account. Wij raden je aan om eerst ten volle het potentieel te benutten van de gratis mogelijkheden. Voeg een professionele profielfoto toe, schrijf een korte samenvatting en vul zoveel mogelijk informatie in. Hoe vollediger je profiel is aangevuld, hoe meer resultaat je kan halen uit LinkedIn.

Ook je bedrijfspagina maak je best zo volledig mogelijk. Deze pagina is gekoppeld aan jouw persoonlijk profiel en hierbij geef je extra informatie mee zoals oprichtingsjaar, locaties, aantal medewerkers en een samenvatting van je bedrijf. Dit zorgt mee voor de juiste eerste indruk online.

Breng daarna je netwerk in kaart. Met wie heb je afgelopen maanden samengewerkt of heb je gecontacteerd voor een professionele vraag? Voeg deze connecties toe om zo je volledige netwerk te verzamelen op één plaats.

Het belang van actief zijn en reageren op anderen

De titel spreekt voor zich, wees actief en reageer op anderen. Reageer op berichten of vragen, feliciteer mensen met hun verjaardag of nieuwe functie. Onderhoud je LinkedIn-profiel dagelijks en zorg voor zoveel mogelijk interactie met anderen.

Breid je netwerk alsmaar uit

Ontmoet je interessante professionals of bedrijven in real life? Maak dan achteraf op LinkedIn een connectie met hem. Volg professionals of bedrijven die interessante onderwerpen behandelen of kijk welke profielen de mensen rondom jou heen volgen.

Deel je verwezenlijkingen/expertise met de buitenwereld

Voeg content over jezelf of je bedrijf toe. Wat heb ik verwezenlijkt? Op welke projecten ben ik fier van de afgelopen week? Met welke uitdagingen zit je op dit moment? Denk hier goed over na. Wie weet kan hier heel interessante content door ontstaan die je kan creëren op je profiel.

Meld je aan bij groepen

Voeg jezelf toe bij groepen die in lijn liggen bij jouw interesses of bij de interesses van je bedrijf. Converseer en discussieer op een zakelijk en professioneel niveau en ga zo in connectie met anderen. Bovendien haal je daar mogelijks nieuwe inspiratie om te delen op je eigen profiel.

Zit je met vragen of wil je de mogelijkheden van LinkedIn samen met een professional bekijken? Contacteer ons en wij zitten graag met jou samen.

Wil je zelf leren om meer leads te halen uit LinkedIn? Neem dan een kijkje bij onze LinkedIn opleiding.

Scroll naar top