Marketing agency Brasschaat, online marketing bureau Brasschaat

Designtrends 2023: Een overzicht

De wereld van ontwerp evolueert continu en 2023 belooft geen uitzondering te zijn. Of het nu gaat om grafisch ontwerp, webontwerp of productontwerp, er zijn een aantal trends waar we in het komende jaar waarschijnlijk veel van zullen zien. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste designtrends voor 2023.

  1. Authenticiteit en echtheid

Een van de grootste trends voor 2023 is authenticiteit en echtheid. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar echtheid en transparantie in merken en producten. Dit betekent dat ontwerpers zich moeten richten op het creëren van ontwerpen die oprecht en echt overkomen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van natuurlijke materialen, het weergeven van echte verhalen en het vermijden van te veel bewerking of retouche.

  1. Biophilia

Biophilia is de liefde voor het leven en de natuur en wordt steeds belangrijker in ontwerp. Dit kan worden teruggezien in de groeiende populariteit van planten in binnenhuisontwerp en de toepassing van natuurlijke materialen en vormen in productontwerp. Ook kleuren die afgeleid zijn van de natuur, zoals olijfgroen en terracotta, zullen steeds vaker worden gebruikt in ontwerpen.

  1. Minimalisme

Minimalisme is al een tijdje populair in ontwerp en zal in 2023 waarschijnlijk nog meer toenemen. Minimalistisch ontwerp richt zich op het creëren van eenvoudige en functionele ontwerpen met zo weinig mogelijk afleiding. Dit kan worden bereikt door het gebruik van eenvoudige vormen, weinig kleur en een efficiënte gebruik van ruimte.

  1. Gedigitaliseerde ontwerpen

Met de groeiende populariteit van digitale technologie zullen we in 2023 steeds meer gedigitaliseerde ontwerpen zien. Dit omvat ontwerpen die specifiek zijn ontworpen voor digitale weergave, zoals animaties en interactieve elementen. Ook zullen ontwerpers steeds vaker gebruikmaken van geavanceerde digitale technologieën zoals augmented reality en virtual reality in hun ontwerpprocessen.

Heb je hulp nodig bij jouw branding? Neem gerust contact met ons op.

Scroll naar boven