social media

LinkedIn bedrijfspagina aanmaken: Een stapsgewijze handleiding

In het digitale tijdperk van vandaag is het voor bedrijven essentieel om aanwezig te zijn op professionele netwerkplatforms zoals LinkedIn. Of je nu een groot bedrijf leidt of net begonnen bent met je eigen onderneming, een LinkedIn bedrijfspagina kan wonderen doen voor je zichtbaarheid en merkherkenning. In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee in het proces van het aanmaken van zo’n pagina.

Hoe maak je een bedrijfspagina op LinkedIn?

 1. Aanmelden op LinkedIn: Voordat je een bedrijfspagina kunt aanmaken, moet je een persoonlijk LinkedIn-profiel hebben. Log in op je account of maak er een aan als je dat nog niet hebt gedaan.
 2. Klik op de ‘Werk’ icoon: Deze vind je rechtsboven op je LinkedIn-startpagina. Kies vervolgens voor ‘Bedrijfspagina maken’.
 3. Kies een categorie: LinkedIn vraagt je om de grootte van je bedrijf te selecteren of aan te geven of het om een educatieve instelling gaat.
 4. Vul je bedrijfsgegevens in: Dit omvat de naam van je bedrijf, de website, en de branche. Je moet ook een bedrijfslogo toevoegen en een tagline voor je bedrijf.
 5. Schrijf een overzicht: Beschrijf waar je bedrijf voor staat, wat je doet, en welke waarde je biedt aan klanten.
 6. Publiceer je pagina: Na het invoeren van alle gegevens kun je je pagina publiceren. Maar vergeet niet om regelmatig updates en content te plaatsen om je volgers betrokken te houden!

Wat kost een bedrijfspagina op LinkedIn?

Goed nieuws! Het aanmaken van een standaard LinkedIn bedrijfspagina is volledig gratis. Echter, als je meer geavanceerde functies wilt zoals advertentiemogelijkheden, dan zou je kunnen overwegen om te investeren in LinkedIn advertenties.

Wat is het voordeel van een bedrijfspagina op LinkedIn?

Een LinkedIn bedrijfspagina biedt meerdere voordelen:

   1. Zichtbaarheid en merkherkenning: LinkedIn heeft miljoenen gebruikers. Een bedrijfspagina biedt een kans om je merk onder de aandacht te brengen van een professioneel publiek.
   2. Netwerkmogelijkheden: LinkedIn is ontworpen om professionals met elkaar in contact te brengen. Een bedrijfspagina kan je helpen relaties te leggen met potentiële partners, klanten of werknemers.
   3. Delen van content: Plaats regelmatig updates, artikelen of nieuws over je bedrijf. Dit kan je positie als expert in je branche versterken en meer verkeer naar je website leiden.
   4. Recruitment: Als je op zoek bent naar talent, is je bedrijfspagina de ideale plek om vacatures te delen en de juiste kandidaten aan te trekken. Op die manier kunnen potentiële kandidaten ook een beeld krijgen van de mogelijke werkgever en nieuwe collega’s.

Conclusie

Een LinkedIn bedrijfspagina is een krachtig hulpmiddel voor elk bedrijf dat zijn netwerk wil uitbreiden, zijn merk wil opbouwen of gewoon aanwezig wil zijn in de professionele wereld van vandaag. Met bovenstaande stappen kun je gemakkelijk je eigen pagina aanmaken en beginnen met het benutten van de voordelen die LinkedIn te bieden heeft.

Contacteer ons en wij helpen jou graag verder!

Scroll naar boven