Hoe handig gebruikmaken van Google Analytics?

HOE HANDIG GEBRUIKMAKEN VAN GOOGLE ANALYTICS?

Google Analytics? Sommige ondernemers horen het in Keulen donderen. Jammer toch, want Google Analytics is echt een must voor elke zichzelf respecterende onderneming met een website. Meten is weten en dat doe je met Google Analytics. In dit artikel gaan we dieper in op deze fantastische tool en wat u ermee kunt doen.

WAT IS GOOGLE ANALYTICS?

Het is een gratis (!) tool van Google die cijfers/volumes meet en weergeeft over uw websitebezoekers. Echt noodzakelijke kennis, laat daar geen twijfel over bestaan. Als u niet weet hoe uw website presteert en hoeveel bezoekers u hebt en wat ze doen, dan bent u een vogel voor de kat. Laat uw marketing optimaal renderen en meet de resultaten. Uw zaak zal er wel bij varen.

WELKE DATA HAALT U UIT GOOGLE ANALYTICS?

Uw onderneming leidt u op basis van een doordacht marketingplan en een uitgekiende strategie voor uw merk. U kent uw doelgroep, uw klanten en wie en wat u nodig hebt om succesvol te zijn en te verkopen. Deze kennis past u ook toe op Google Analytics: de tool geeft u een berg informatie over bezoekers zoals geslacht, regio, aantal bezoeken, enz. Het is aan u om een selectie te maken van de informatie die u nodig hebt om uw doelstellingen te realiseren.

METEN IS WETEN

Als u uw doelstellingen goed kent, dan kunt u deze vertalen naar doelstellingen binnen Google Analytics. U start heel eenvoudig, u checkt het aantal bezoekers en u controleert via welke kanalen de bezoekers u bereiken. Dat vertelt al een heel verhaal over uw marketinginspanningen. U kunt dan bijvoorbeeld als doelstelling bepalen het aantal online aankopen voor een specifiek product of het aantal downloads voor uw ‘white paper’. Of u gaat na hoe uw mobiele website presteert, Google is zeer streng op het mobielvriendelijk zijn van uw website. De meeste prospecten zoeken ook online, dat maakt een verschil.

U leest het, Google Analytics kan u echt helpen met uw zaak. Vraag een professional om advies. Neem contact op, wij helpen u graag verder met Google Analytics. Tijd voor actie!

Scroll naar top