Een webshop bouwen : PayPal vs Ogone (Ingenico)

Wanneer u een nieuwe e-commerce site wil opzetten, is de eerste stap om mensen die geïnteresseerd zijn in uw producten en/of diensten te bereiken. Daarvoor kan uw communicatie bureau al zeker in helpen.

De tweede stap (zodra uw bezoekers naar uw webshop hebt getrokken) is om hen te overtuigen om te kopen… dit is niet zo moeilijk, toch al zeker niet moeilijker als de eerste stap. Hiervoor zullen we al de verwachtingen en angsten van uw bezoekers en uitdagingen studeren en de juiste oplossingen van betaling aanbieden.

Over dat laatste puntje gaan we het nu meer in detail hebben. Een belangrijke factor in e-commerce, is het vertrouwen van de bezoeker te krijgen: Veiligheid = vertrouwen = gerustgestelde bezoeker!

Er zijn 100de betaalsystemen mogelijk, echter hebben enkele maar het vertrouwen op de Belgische markt kunnen winnen. PayPal en Ogone zijn er hier twee van, PayPal bestaat sinds 2000 en werd overgenomen door eBay in 2002. Hierna maakte zij een omzet van 2,9 miljard euro. Ogone daarintegen is minder bekend (zeker na hun naamswijziging naar Ingenico), zij maakte een omzet van 42 miljoen euro. Betreft veiligheid ben je bij beide bedrijven in goede handen, echter wanneer je een kleine webshop opstart is Ogone niet zo een aantrekkelijke keuze.

Bij Ogone moet je namelijk een extra maandelijkse kost (105€) betalen, hierdoor wordt PayPal ineens een stuk aantrekkelijker. Ook de rompslomp van papierwerk bij Ogone dat tot 2 weken kan duren maakt het een stuk intensiever/duurdere oplossing dan PayPal waar een account is 2 uurtjes is opgezet. Echter wanneer je grote omzet cijfers gaat draaien is Ogone dan weer interessanter aangezien je dan minder commissie kosten gaat betalen dan bij PayPal.

Wil je meer informatie over een webshop bouwen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

 
Scroll naar top